Tijdschrift voor Herstelrecht

Editorial

Confrontatie met koloniaal onrecht

Pacificatie en de moeizame opbouw van een gezamenlijke toekomst

Auteurs Alice Bosma, Katrien Lauwaert, Ivo Aertsen, Sven Zebel, Anneke van Hoek en Bas van Stokkom
DOI
Auteursinformatie

Alice Bosma
Alice Bosma is onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving te Amsterdam en bij het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie.

Katrien Lauwaert
Katrien Lauwaert is beleidscoördinator van Moderator Forum voor herstelrecht en bemiddeling vzw en bijzonder hoogleraar restorative justice aan de Vrije Universiteit Amsterdam (Bianchi leerstoel).

Ivo Aertsen
Ivo Aertsen is emeritus gewoon hoogleraar KU Leuven bij het Leuvens Instituut voor Criminologie. Hij is actief betrokken bij het European Forum for Restorative Justice en bij meerdere onderzoeks- en praktijkontwikkelingen op het vlak van het herstelrecht, van het lokale Leuven Restorative City, de Vlaamse bemiddelingsdienst Moderator tot The International Journal of Restorative Justice en het Tijdschrift voor Herstelrecht.

Sven Zebel
Sven Zebel is universitair hoofddocent aan de vakgroep Psychologie van Conflict, Risico en Veiligheid van de Universiteit Twente.

Anneke van Hoek
Anneke van Hoek is medeoprichter en lid van het managementteam van Restorative Justice Nederland.

Bas van Stokkom
Bas van Stokkom is hoofdredacteur van dit tijdschrift en als research fellow verbonden aan het onderzoeksprogramma Staat en Recht, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit Nijmegen. Persoonlijke website: basvanstokkom.eu

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.