Tvc_omslag_2016_large Rss

Tijdschrift voor Criminologie

Het Tijdschrift voor Criminologie is sinds 1958 hét Nederlandstalige publicatiepodium voor de strikt wetenschappelijke en onafhankelijke bestudering van problemen rond criminaliteit, straf en (on)veiligheid. Het biedt een mix van resultaten van empirisch onderzoek en theoretisch denkwerk. De kritische evaluaties van onderzoeksmethoden en theoretische ontwikkelingen maken het tijdschrift tot een must voor professionals in de criminologie, mensen uit de justitiële en politionele beroepspraktijk en wetenschappers uit aangrenzende vakgebieden. In twee van de vier nummers die per jaar verschijnen, wordt een actueel thema diepgaand belicht door prominente deskundigen en onderzoekers op het gekozen terrein. De twee andere nummers bevatten een aantal wetenschappelijke artikelen, een kroniek met een thematisch overzicht van recente wetenschappelijke ontwikkelingen, een discussie met inhoudelijke bijdragen aan het wetenschappelijke en maatschappelijke debat, besprekingen van proefschriften en oraties, signalementen van recent verschenen relevante publicaties, en een agenda.

Vragen aan de redactie kunt u mailen naar mevrouw mr. S. Bakker, redactie.tvc@nscr.nl. Deadlines voor het aanleveren van artikelen voor varianummers zijn: 9 maart 2020, 11 mei 2020 en  22 juni 2020.

Call for papers themanummer ‘Drugscriminaliteit', deadline voorstellen: 21 mei 2020. Voorstellen kunnen worden gemaild naar: redactie.tvc@nscr.nl.

Abonnementsprijzen

Klik hier voor de productpagina met abonnementsprijzen van dit tijdschrift

Extra materiaal

Call for papers themanummer ‘Drugscriminaliteit’, deadline voorstellen: 21 mei 2020
Call for papers varia-artikelen, deadline: 9 maart, 11 mei en 22 juni 2020
Auteursrichtlijnen

Redactie

Prof. dr. mr. A.A.J. Blokland, Mr. S. Bakker (redactiesecretariaat), J.H. Kroese MSc (Boeken- en Kroniekenredacteur), Dr. A.M. van der Laan, Prof. dr. S. Pleysier, L. van Reemst MSc , Dr. R.A. Roks, Prof. dr. A.C.M. Spapens, Prof. dr. A. Verhage, en Dr. C.G. van Wingerde