Tijdschrift over Cultuur & Criminaliteit

Article

De Protocollen van de Wijzen van Zion

Het judéo-maçonniek complot als een eeuwige samenzwering

Trefwoorden Protocollen van de Wijzen van Zion, Judeo-maçonniek complot, vrijmetselarij, rituelen en symbolen
Auteurs Marc Cools en Dina Siegel
DOI
Auteursinformatie

Marc Cools
Prof. dr. Marc Cools is hoogleraar criminologie in de Faculteit Recht en Criminologie, vice-vakgroepvoorzitter in de Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht en werkzaam in het Institute for International Research on Criminal Policy aan de Universiteit Gent en redacteur van Tijdschrift over Cultuur & Criminaliteit. Marc.Cools@UGent.be

Dina Siegel
Prof. dr. Dina Siegel is hoogleraar criminologie aan het Willem Pompe Instituut voor strafrechtswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en redacteur van Tijdschrift over Cultuur & Criminaliteit. dina.s@uu.nl
  • Samenvatting

      The ‘Protocols of the Elders of Zion’ refer to a congress where the Jews allegedly discussed how they were going to conquer the world. Since its first publication, the text has been used as an instrument to justify antisemitism. Freemasonry was almost immediately pointed to as the instrument the Jews could use to achieve their goals. The Judeo-Masonic conspiracy was born and until today it continues to be one of the best known and most widely disseminated conspiracy theories. This contribution discusses the history of the ‘Protocols’ and Masonic rituals and symbols, respectively.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.