Tijdschrift voor Herstelrecht

Article

Verkenning van herstelrecht

De mediadocumentaire Inside the Distance

Trefwoorden kunstonderzoek, multidisciplinair, dialogische processen, context
Auteurs Brunilda Pali
DOI
Auteursinformatie

Brunilda Pali
Brunilda Pali is postdoctoraal onderzoeker aan het Leuvense Instituut voor Criminologie, KU Leuven. Zij is tevens bestuurslid van het European Forum for Restorative Justice.
  • Samenvatting

      Brunilda Pali described in 2015 the work of the American digital and media artist Sharon Daniel (University of California in Santa Cruz) in a special publication as a result of an interdisciplinary, international arts research collaboration. The new-media documentary Inside the Distance was shown in the StuK Art Center Leuven in that period and included fragments of restorative justice encounters. It was an effort to test the potential for activist art practice to have a direct role in changing social conditions. Brunilda Pali said: ‘In interacting with Sharon Daniel, we had the opportunity to create a focused dialogue, addressing the intersection of artistic and social practices. This project has brought together, research, art, theory, and practice in a very innovative and interesting way.’ The exhibition also investigated whether a new imagining of affect and responsiveness is possible through the use of specific visual, narrative, poetic, and formal frameworks. These reflections reveal the uniqueness of the work of Sharon Daniel and can also be seen as ‘art for social change’ by showing stories of marginalized people who otherwise are not heard.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.