Tijdschrift voor Herstelrecht

Practice

Jongerenrechtbanken in Nederland

Auteurs Eymert van Manen en Gert Jan Slump
DOI
Auteursinformatie

Eymert van Manen
Eymert van Manen (1947) studeerde geschiedenis, was en is nog werkzaam in de commerciƫle en de culturele wereld, en is in zijn vrije tijd actief in het veld van jeugdwelzijnszorg en jeugdstrafrecht, waarin hij tal van initiatieven nam, onder andere als secretaris van de Stichting Jongerenrechtbanken Nederland.

Gert Jan Slump
Gert Jan Slump is criminoloog, sociaal-maatschappelijk ondernemer en expert-adviseur op onder meer herstelrechtelijk terrein. In 2010 richtte hij samen met anderen de Stichting Restorative Justice Nederland op. Sindsdien ontwikkelt hij in Nederland tal van herstelrechtelijke projecten, waaronder trainingen en beleids- en wetgevingsprocessen. Zijn meest recente product is Samenlevingsproces voor inzet bij grootschalige conflicten. Gert Jan is als projectleider verbonden aan de Stichting Jongerenrechtbanken Nederland.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.