Tijdschrift voor Herstelrecht

Praktijk

Rechtbank Amsterdam draait proef met mediation in strafzaken

Trefwoorden penal mediation, restorative justice, mediation service, prosecution decisions, fast settlements
Auteurs Janny Dierx en Stijn Hogenhuis
Auteursinformatie

Janny Dierx
Janny Dierx is adviseur op het gebied van veiligheid en agressie in haar eigen onderneming en registermediator NMI. Ze woonde ruim 4,5 jaar in Buenos Aires, Argentiniƫ, en kwam daar in aanraking met mediation in strafzaken. Ze is redactielid van dit tijdschrift en tevens docent van de leergang Specialisatie Mediation in Strafzaken van het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem.

Stijn Hogenhuis
Stijn Hogenhuis is mediator vanaf 1995. Ze was vanaf het eerste uur betrokken bij de ontwikkeling van buurtbemiddeling. Eerst als initiatiefnemer en onderzoeker, later als trainer en opleider. Ze is als buurtbemiddelaar betrokken bij conflicten met grotere groepen en bemiddelt in conflicten in de strafrechtelijke sfeer. Ze adviseerde de mediators die betrokken waren bij het hier beschreven project van de Rechtbank Amsterdam en deed in een aantal zaken mee als co-mediator.
  • Samenvatting

      This article provides information about the results of the experimental project the Courthouse of Amsterdam undertook in 2010-2011 concerning court-connected penal mediation. In The Netherlands, the majority of the restorative projects that have been undertaken, have not been connected to the penal process. The authors describe the positive results, concerning both victims and offenders, the experiences of the lawyers, public prosecutors and judges involved. Various recommendations are made to improve implementation of a court-connected system of penal mediation in The Netherlands.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.